Když si chceš dát něco mezi chlebem a dortem, bo linie, máme pro vás fajny super mrkváč, plný zdravých tentononc a chutná fakt empes rádes.
Suroviny ze supermarketa
- 5 urostlých mrkví (400g)
- nadrcené nebo pokrajate vlašáky, množství asi jak pěst (70g)
- pohanková muka hladká 1 hrnek (200g)
- 3 vajica
- oliváč jeden a půl panáku (20g)
- javorový sirup (1 panák) nebo med 2 lyžky
- soda 2 malé lyžky (10g)
- fajnovky: skořice, kura ze citrona nebo jineho citrusaka
- protein 2 odměrky (50g) ten fajny Pretaněco
Jak to zrobit:
- Smicham to suche, tzn. muku, sodu, protein, trochu skořice, kuru z citrona.
- Vedle v misce rozmicham vajica, dondam oliváč a sirup nebo med (if tvrdy, změkne v te mikrohento trubě na par vteřin !!! necham vychladnut) a šleham chvilu aji ručně.
- Namňagam to dokupy, dondam nasruhanu mrkvu na jemno a ořechy nasekane jak od samuraja.
- Včil vymažu pekáč, vysypu muku pohansku a naleju tam tu hmotu.
- Peču tak 40 min na 150°C, zkusím špejlou, esi už to neni mokré.
- Vyklepu z pekača a schovam před chlopem, bo by se rana nedožilo…
Na 30g – jeden maly kusek to ma 250 kJ:
Bílkoviny | 4g |
Sacharidy | 6g |
Tuky | 2,5g |
Vláknina | 1g |