Když si chceš dát něco mezi chlebem a dortem, bo linie, máme pro vás fajny super mrkváč, plný zdravých tentononc a chutná fakt empes rádes.

Suroviny ze supermarketa

  • 5 urostlých mrkví (400g)
  • nadrcené nebo pokrajate vlašáky, množství asi jak pěst (70g)
  • pohanková muka hladká 1 hrnek (200g)
  • 3 vajica
  • oliváč jeden a půl panáku (20g)
  • javorový sirup (1 panák) nebo med 2 lyžky
  • soda 2 malé lyžky (10g)
  • fajnovky: skořice, kura ze citrona nebo jineho citrusaka
  • protein 2 odměrky (50g) ten fajny Pretaněco

Jak to zrobit:

  1. Smicham to suche, tzn. muku, sodu, protein, trochu skořice, kuru z citrona.
  2. Vedle v misce rozmicham vajica, dondam oliváč a sirup nebo med (if tvrdy, změkne v te mikrohento trubě na par vteřin !!! necham vychladnut) a šleham chvilu aji ručně.
  3. Namňagam to dokupy, dondam nasruhanu mrkvu na jemno a ořechy nasekane jak od samuraja.
  4. Včil vymažu pekáč, vysypu muku pohansku a naleju tam tu hmotu.
  5. Peču tak 40 min na 150°C, zkusím špejlou, esi už to neni mokré.
  6. Vyklepu z pekača a schovam před chlopem, bo by se rana nedožilo…

Na 30g – jeden maly kusek to ma 250 kJ:

Bílkoviny4g
Sacharidy6g
Tuky2,5g
Vláknina1g