Baila má kolem sebe aji super truper kámošky jako manikérku Andrejku, která je taky bezlepková (čti: gluten free). Od ní máme tento empes rádes recept na bezlepkovou pizzu z tvarohového těsta. Je boží, jednou zkusíš a už nechceš jinou. Skvělá fitness alternativa!
Suroviny ze supermarketa, nebo te fajne pekárny bezlepku na Nádražní kousek vedle od studia:
- 60 g (5 velkých lyžek) bezlepkové mouky Michalík I. nebo jakesik jine,
- 250 g (jedna vanička) nízkotučného tvarohu,
- 2 vajica,
- 120 g (6 plátků) fajne super šunky,
- >125 g mozzarely light (jedno balení z Lidla),
- 4 lyžky kečupu Heinz (ten, co leze sám z lahve, nebo jak to bylo…),
- Provencálské koření (cokoliv, co tak vypadá),
- trochu oliváče (jakože na namazání papíra),
- jakesik zrní nebo semínka dle chuti.
Jak to zrobit:
- Smíchám muku, vajica, semínka a tvaroh a vyklechtam take těsto, aby to bylo trochu aspoň mazatelné, můžu kdyžtak přidat trochu vody, nebo muky podle počasí…, nemělo by to moc lepit.
- Vezmu takyten pečici papír (dám na plech, jestli to nebylo jasné) a natřu ho oliváčem, pak to tam namňagam, aby to bylo tak 2mm hrubé.
- Včil to pomažu tym kečupem, povzdechnu si, že ty reklamy lžou.. a posypu tym provenc-něco.
- Naložím tam šunku nebo, co je v doma, pak mozzarelu nebo, co je doma…(dávám malou vrstvu, bo jinak to bude rozmočené a rozňahňané).
- Vložím do zapnuté a nahřáté truby tak na 200 stupňů, a čumím jak na televizu asi 20-25 min.
- Jemným odlepením sundám z papíra a jupííí!!! HOTOVO.
PS: Ingredience jsou zcela náhodné, co bylo v mražaku. Nandej, co najdeš, aji tak to bude fajne. (Za pečení domácích zvířátek neneseme odpovědnost…:D)
Na 100 g (jeden kousek) to má živin – 553 kJ:
Bílkoviny | 13 g |
Sacharidy | 10 g |
Tuky | 4 g |
Vláknina | 0,5 g |