Baila má kolem sebe aji super truper kámošky jako manikérku Andrejku, která je taky bezlepková (čti: gluten free). Od ní máme tento empes rádes recept na bezlepkovou pizzu z tvarohového těsta. Je boží, jednou zkusíš a už nechceš jinou. Skvělá fitness alternativa!

Suroviny ze supermarketa, nebo te fajne pekárny bezlepku na Nádražní kousek vedle od studia:

  • 60 g (5 velkých lyžek) bezlepkové mouky Michalík I. nebo jakesik jine,
  • 250 g (jedna vanička) nízkotučného tvarohu,
  • 2 vajica,
  • 120 g (6 plátků) fajne super šunky,
  • >125 g mozzarely light (jedno balení z Lidla),
  • 4 lyžky kečupu Heinz (ten, co leze sám z lahve, nebo jak to bylo…),
  • Provencálské koření (cokoliv, co tak vypadá),
  • trochu oliváče (jakože na namazání papíra),
  • jakesik zrní nebo semínka dle chuti.

Jak to zrobit:

  1. Smíchám muku, vajica, semínka a tvaroh a vyklechtam take těsto, aby to bylo trochu aspoň mazatelné, můžu kdyžtak přidat trochu vody, nebo muky podle počasí…, nemělo by to moc lepit.
  2. Vezmu takyten pečici papír (dám na plech, jestli to nebylo jasné) a natřu ho oliváčem, pak to tam namňagam, aby to bylo tak 2mm hrubé.
  3. Včil to pomažu tym kečupem, povzdechnu si, že ty reklamy lžou.. a posypu tym provenc-něco.
  4. Naložím tam šunku nebo, co je v doma, pak mozzarelu nebo, co je doma…(dávám malou vrstvu, bo jinak to bude rozmočené a rozňahňané).
  5. Vložím do zapnuté a nahřáté truby tak na 200 stupňů, a čumím jak na televizu asi 20-25 min.
  6. Jemným odlepením sundám z papíra a jupííí!!!  HOTOVO.

PS: Ingredience jsou zcela  náhodné, co bylo v mražaku. Nandej, co najdeš, aji tak to bude fajne. (Za pečení domácích zvířátek neneseme odpovědnost…:D)

Na 100 g (jeden kousek) to má živin – 553 kJ:

Bílkoviny 13 g
Sacharidy 10 g
Tuky 4 g
Vláknina 0,5 g