Bailina Maminečka je naprosto fantastická kuchařka, a jak víme, geny nevy… Zde inspirováno a lehce fitness upraveno 🙂
Suroviny ze supermarketa, nebo z domu ze sklepa:
1 kg sterilované zelí (jeden balík kysané 500 g, neproplachujem, jeden balík 500 g normální nekysané, nebo oboji kysané, podle toho, na co máš kule…),
plechovka cca 400 g loupaná krájená rajčata, nebo protlak 250 g stačí,
1 cibule,
500 g moravské uzené libové (nebo 2 fajne klobasy),
1 lžica olivače (čti olivový olej),
3 střední kobzole,
list z Bobka, tak ze 3 kusy,
nové koření, tak cca 5 kulí,
pepř celý, černý jak buta, tak 10 kulí,
sladká paprika koření, (pokud jsi magor jako Baila, aji chilli můžeš…),
sůl jen na kobzole a kmín.
Jak to zrobit:
Trochu si osmahnu tu cibuli na oleji s masem na kostičky, jen než to chytně lesk, šupnu do hrnca a navalim tam to zelí, zaliju vodou tak 2,5 litru aji více podle hrnca.
Zasypu paprikou – doporučujeme nešetřit, klidně aji půlku sáčku. Dondám to ostatní, listy z Bobka, nové koření a pepř v kulách.
Včil to nechám bublat tak hodinku…
Okraju kobzole od šlupky, nakraju na kostičky a dám zvlášť do jiného malého hrnca plus trochu soli a kmínu, nechám bublat tak 10 min (PS: Když to tam šupnu rovnou, budou osliznuté…), sliju vodu jedovatu a navalim do hrnca.
Až budu chtít jezt, tak tam nakonec dondam ty rajčata nebo protlak, pořádně zamíchám a nechám tak 5 minut bublat.
Včil můžeme do talířa!!!
PS: Baila (aji její brácha) zežerou celý hrnec na posezení a ještě tam navali chilli, že se divíme, že nesvítí…. 😀
Na 300 g (jedna plná miska) to má živin – 282 kJ:
Bílkoviny | 6 g |
Sacharidy | 5 g |
Tuky | 2 g |
Vláknina | 2 g |