Těstoviny jak od Itala – návod jak to zrobit
Všichni asik milujeme špagety a nechceme žádnu oslizlu hmotu vytaženu z hrnca.
Máme pro vás pár super truper triků od šefkuchařa (jméno neříkame, bo má robu doma…), aby to bylo fajne jak z ristorante italiano 😉
Za prve: Čím víc soli, tím víc adidas…
Všude pišu ty články, že sůl je peklo, tady to ale neplatí, ono se totiž do tych nudli te soli moc nedostane, ale nebudu take oslizle.
Tzn. šlehni do hrnca na 3 litry vody aji dvě velké lyžky bez obav!
Za druhe: Nesmí to plavat v bahně
Když dáš málo vody, tak to bude slepene, bo se ta voda zchladi a pak už je z teho guma.
Dej do hrnca na pul baliku špaget aspoň 3l vody aji vice.
Za třeti: Žaden olivač či co do vody
Těstoviny vařím zásadně bez tuku, bo jinak ti z teho zteče omačka a bude to zase sliz. Dej trochu olivača jak to dovaříš, dřív ni.
Za čtvrte: Ochutnávej, neřeš, co pišu na obalu
Prostě sem tam nudlu vytahni a zkus, jestli to štymuje. Oni na obale napišu kdeco, ani nevi jaku maš vodu doma, nebo co chlopovi sedi.
Za pate: Kdo micha, ten jede
Aby se ti to neslepilo musiš holt michať, aspoň sem tam. Extra tip: Naval to do te vody postupně, bo jak to navališ cele, beztak to už nerozlepiš.
Za šeste: Neproplachuj vodu
Když to přeliješ studenu nebo horku vodu, ničemu nepomůžeš. Akorát z teho zas uděláš blaf jak ze školni jidelny za ty víš koho.
Magická sedmička: Zceď a dávej na stůl, zbylou vodu hned nevylívej
Staré nudle nikdo nechce, vařit do zásoby nemá smysl, je to pak stejnak nic moc. Jako bonus přidej pár lyžek zbylé vody do omáčky, bude ti to fajně mazat 🙂
Tož my jsme s chlopem čuměli jak vrany na dratě… Ale je to fakt rozdil teda 🙂