Skip to content
Home » Fajne recepty » Ostrá čočka lehká jak facka

Ostrá čočka lehká jak facka

Máš čočku v oblibě stejně jako Baila? Tak kukni, máme super recept na salát za tepla i za zymna, kdyby mikrotruba nefakčila… 🙂

Suroviny ze supermarketa:

  • 500 g (pul kila) červené čočky, píšou půlená, jakože asik na pulky

  • plechovka cca 400 g lupane jabka z raje (čti rajčata), nebo si to holt pokraješ

  • 2 cibule, 4 stružky česneka

  • oliváč tak 4 lyžky (nebo baj očko) cca 5 ml (1 velký panák),

  • chalapeňo kruté papričky 2 ks, nebo Chilli podle toho, na co máš kule

Jak to zrobit:

  1. Pokrajim cibuli na kostičky a rozrubu ten česnek na jemno. Trochu si osmahnu tu cibuli s čenekem na olivaču. Nakraju henty papričky tež na male drbky.

  2. Vyperu čočku, normálně v misce a nechám chvilu poležet. 

  3. Navalim to společně do hrnca a zaleju vodou tak 2-3 hrnky a vařím tak 20 min, vyzkušam, jestli to změklo.

  4. Navalim tam tu plechovku s rajčatama.

  5. Nechám probublat, osolim podle chuti a včil můžeme do talířa!!! 

Extra tip, aby aji borec z teho měl cosik – Cucky z mlade kury:

  • Pokrajim prso od kury na kusky – take nudle. Posypu muku bez lebky a sušenym česnekem, proňahňam.

  • Opeču na panvi s olivačem a vyndam. Aby to nebylo take tučne, tak dam pod to hajzl papír nebo cosik, co saje.

Na 250 g (jedna plná miska – 2 naběračky) to má živin – 1103 kJ:

Bílkoviny19 g
Sacharidy37 g
Tuky2 g
Vláknina8 g