Máš čočku v oblibě stejně jako Baila? Tak kukni, máme super recept na salát za tepla i za zymna, kdyby mikrotruba nefakčila… 🙂
Suroviny ze supermarketa:
500 g (pul kila) červené čočky, píšou půlená, jakože asik na pulky
plechovka cca 400 g lupane jabka z raje (čti rajčata), nebo si to holt pokraješ
2 cibule, 4 stružky česneka
oliváč tak 4 lyžky (nebo baj očko) cca 5 ml (1 velký panák),
chalapeňo kruté papričky 2 ks, nebo Chilli podle toho, na co máš kule
Jak to zrobit:
Pokrajim cibuli na kostičky a rozrubu ten česnek na jemno. Trochu si osmahnu tu cibuli s čenekem na olivaču. Nakraju henty papričky tež na male drbky.
Vyperu čočku, normálně v misce a nechám chvilu poležet.
Navalim to společně do hrnca a zaleju vodou tak 2-3 hrnky a vařím tak 20 min, vyzkušam, jestli to změklo.
Navalim tam tu plechovku s rajčatama.
Nechám probublat, osolim podle chuti a včil můžeme do talířa!!!
Extra tip, aby aji borec z teho měl cosik – Cucky z mlade kury:
Pokrajim prso od kury na kusky – take nudle. Posypu muku bez lebky a sušenym česnekem, proňahňam.
Opeču na panvi s olivačem a vyndam. Aby to nebylo take tučne, tak dam pod to hajzl papír nebo cosik, co saje.
Na 250 g (jedna plná miska – 2 naběračky) to má živin – 1103 kJ:
Bílkoviny | 19 g |
Sacharidy | 37 g |
Tuky | 2 g |
Vláknina | 8 g |