V každym supermarketu nám tlačí jakesik směsky koření, kde kupujeme 50 % soli v každym sačku. Je to zlodějna a pokud nenajdeš ty Bio fajnofky, tak holt kupuješ tadyty hnusy. Rozhoodli jsme se, že uděláme pár tipů jak si to namixovat doma napohodu a bez soli. Koupíš nebo nasušíš e zahrádky. Kde je uvedene HM, tak to nejsou ty hadry z Karoliny ale znamená to nadrtit v hmoždýřu.

Provencálská směs

Frantíci jsou fajnšmekři a tak si míchají tyto super rostlinky dokupy, poměr dle chuti, my doporučuje tak nějak všeho stejně, majoránky málo a levandule tež málo když ji tam chcete.

  • Rozmarýn
  • Tymián
  • Oregano (Dobromysl)
  • Bazalka
  • Majoránka
  • Levandule

Grilovací směs fajne i na steaky

Grilovací směsky jsou snad nejvíc zprasené solí. Máme vyzkoušenou super truper směsku, vyzkoušej, nejlíp zrobíš když všechno co má kuličky pěkně postaru rozdrtíš v hmoždýřu (HM), pokud nemáš aji dva placaté šutry poslouží, a když se ti nechce dej drcené.

  • Sladká paprika (tak aspoň 60 % celé směsi)
  • Rozmarýn
  • Jalovec – HM
  • Hořčičné semínko žluté – HM (nešetři)
  • Koriandr kuličky – HM
  • Pepř kuličky – HM (můžeš i barevné)
  • Česnek sušený
  • Hřebíček – HM (trochu, stačí 1 na 4 velké lžíce celé směsi)
  • Chilli nebo cosik pálivého dle chuti
  • Červený (růžový) pepř – HM