V každym supermarketu nám tlačí jakesik směsky koření, kde kupujeme 50 % soli v každym sačku. Je to zlodějna a pokud nenajdeš ty Bio fajnofky, tak holt kupuješ tadyty hnusy. Rozhoodli jsme se, že uděláme pár tipů jak si to namixovat doma napohodu a bez soli. Koupíš nebo nasušíš e zahrádky. Kde je uvedene HM, tak to nejsou ty hadry z Karoliny ale znamená to nadrtit v hmoždýřu.
Provencálská směs
Frantíci jsou fajnšmekři a tak si míchají tyto super rostlinky dokupy, poměr dle chuti, my doporučuje tak nějak všeho stejně, majoránky málo a levandule tež málo když ji tam chcete.
- Rozmarýn
- Tymián
- Oregano (Dobromysl)
- Bazalka
- Majoránka
- Levandule
Grilovací směs fajne i na steaky
Grilovací směsky jsou snad nejvíc zprasené solí. Máme vyzkoušenou super truper směsku, vyzkoušej, nejlíp zrobíš když všechno co má kuličky pěkně postaru rozdrtíš v hmoždýřu (HM), pokud nemáš aji dva placaté šutry poslouží, a když se ti nechce dej drcené.
- Sladká paprika (tak aspoň 60 % celé směsi)
- Rozmarýn
- Jalovec – HM
- Hořčičné semínko žluté – HM (nešetři)
- Koriandr kuličky – HM
- Pepř kuličky – HM (můžeš i barevné)
- Česnek sušený
- Hřebíček – HM (trochu, stačí 1 na 4 velké lžíce celé směsi)
- Chilli nebo cosik pálivého dle chuti
- Červený (růžový) pepř – HM